Har Du modet att leva som Du vill?

2

Har du tänkt på hur enkelt det låter när man hör vissa människors framgångshistorier? De där människorna man läser om som berättar hur de en dag bara liksom bestämde sig för att våga språnget. Hur enkelt och rätt
det låter när man hör eller läser om killen som bestämde sig för att sluta sitt fasta jobb för att satsa allt på att bli egen företagare inom sökmotoroptimering (som han dessutom lärt sig själv på egen hand via internet).
Hur han sålde allt han hade för att få tillräckligt med pengar för att klara sig de två första månaderna som nyinflyttad i Stockholm.

Visst beundrar man modet och beslutsamheten! Men vad är alternativet? Att sitta på sin kammare och önska att man gjort det eller det när man var yngre, innan barnen, när allt såg annorlunda ut? Att hitta anledningar till
varför allt är för sent nu, omöjligt att göra? Och senare gräma sig, kanske känna bitterhet för att ens liv inte blev som man tänkt sig. Man kanske går och känner avund och missunnsamhet mot de som faktiskt vågat. Det är nämligen inte så att de som vågar är befriad från rädsla, tvärtom. Men de vågar gå utanför sin komfortzon och släppa taget om trygghet och sväva fritt i luften en stund innan de landar i någonting nytt och kanske skrämmande. Om man inte vågar så kan man heller inte vinna.

mod
Personligen är jag livrädd varje gång jag ger mig utanför min komfortzon, och det gör jag mest hela tiden numera men jag är ännu mer skräckslagen för att en dag inse att allt verkligen är försent och att allt jag känner är ånger
för att jag inte vågade leva fullt ut. Visst gör man många misstag, men det är omöjligt att komma framåt utan att hamna i återvändsgränder då och då. Man får helt enkelt göra om och prova en annan väg.

Vad vill du gärna göra som du inte har gjort p g a olika ursäkter? Varför inte göra det? Släng de attans ursäkterna överbord, gör en utflykt utanför din komfortzon och känn att du lever! Att använda attraktionslagen handlar mycket om att programmera om sina tankar. Att tänka gott om andra som har lyckats istället för att tänka negativt. Att börja se möjligheter istället för omöjligheter. Att utmana sig själv och säga “ja” till livet. Att fokusera och tro på sig själv.

Så nästa gång du läser om någon som är framgångsrik inom något område, beundra då den personen för dess mod att våga språnget och minns att han/hon har gjort många misstag på vägen för att nå så långt. Så våga vara sann mot dig själv, bestäm dig för att göra det du drömmer om (eller något mindre skrämmande till att börja med om det känns för svårt), tro på dig själv och gör det!

Förresten så finns det inga misstag – bara olika resultat! 🙂

Vill du lära dig mer om attraktionslagen så besök attraheramera.se 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Jeanette den

  Blir så glad att läsa din blogg! Underbart att jag har hittat hit helt oväntat och till dig. Attraktionslagen och dess kraft säger jag bara 🙂

  Villig att leva de liv jag vill ha och kliva ut min komfortzon som jag levt lääänge i.
  Men jag har en fråga, hur gör man när folk börja prata om dåliga saker och man vill hjälpa stötta dom utan ta åt sig deras negativitet?
  För de händer ofta runt mig, familjen påverkas av “dåliga” saker och berätta de när vi är samlade. Och jag vill ju lyssna och stötta men inte attrahera mera negativt. Så jag brukar försöka vända de till positivt och sedan prata om annat. Funkar de? Och kan man ändå stötta sina nära och kära trots de berätta negativt.

  Om du förstår vad jag menar? 🙂

  Ha en toppen “lill-lördag”
  Jeanette S

  • attraheramera den

   Hej Jeanette, Ursäkta sent svar till dig! Jag tackar med stor glädje och ödmjukhet för dina snälla ord! <3 Blir så glad tillbaka att du uppskattar bloggen och det jag försöker förmedla. Det är alltid en balansgång mellan att lyssna och visa förståelse för någon som uttrycker sig negativt om något. Det är viktigt att inte bli rädd för att lyssna på någon som vill ventilera. Negativitet smittar inte så fort och lätt att man inte kan lyssna i några minuter och visa att man bryr sig. Men om det här upprepas och pågår under större delen av mötet så kan man göra precis som du gör. Man kan till sist säga något i stil med: "Men vilken lycka att det inte gick värre i alla fall. Himla bra att du har X i det här läget. Hur sjutton går det förresten med hans byggprojekt, jag såg på Facebook att det ser jättefint ut så här långt".

   På det sättet så har du lyssnat, kanske gjort personen uppmärksam på det han/hon har att vara tacksam för, men framförallt har du visat på en annan energi och om du fortsätter göra så här så kommer du snart inte att få höra så många klagovisor längre. Det ger inget att beklaga sig för någon som ser världen i ett rosa skimmer 🙂 Ha det så jättegott Jeanette <3 🙂 Kram Camilla.

Lämna en tanke