De små besluten som förändrar ditt liv

0

Varför är det så svårt att göra de små sakerna som har så stor inverkan på vårt liv?

Vårt sinne är designat att stoppa dig till varje pris från att göra något som skulle skada dig.

Det finns så många människor därute, inklusive dig själv, som har så många ideer men som tror att motivation är det som hindrar dem. Men det är inte sant. Faktum är att vi är inte inte designade att göra något som är svårt, skrämmande eller bara annorlunda. Vår hjärna är byggd för att skydda oss från sådant. Men för att kunna göra verklighet av dina drömmar, bli den bästa föräldern, den bästa partnern, bygga din egen business eller förändra dig på något sätt, så kommer du vara tvungen att utsätta dig för de här sakerna som är svåra, osäkra, annorlunda eller skrämmande. Men du kan alltid ta ett beslut! Att välja att inte göra något är också ett beslut! Att stanna i ett förhållande trots att man känner sig olycklig är ett beslut. Att stanna kvar på ett arbete där man inte trivs är ett beslut. Att fortsätta acceptera en kropp som man inte är stolt över är ett beslut.

De människor som blir framgångrika, oavsett om det relationer, arbete , pengar eller vad man än drömmer om, är de människor som inte skjuter upp saker lika ofta, som inte hittar ursäkter lika ofta, som gör det de säger att de ska göra och som beslutar sig,  tar action och gör det som krävs för att nå målet de bestämt sig för.

Att vara obeslutsam innebär att det som kunde vara, är uppskjutet eller kanske aldrig blir. Att vara obeslutsam innebär att dörren fortfarande är stängd. Vad du är och vad du kan bli, beror på hur du använder din tid. Miljardären och Tiggaren har båda 24 timmar per dygn till sitt förfogande. Vi har alla fått samma summa tid till vårt förfogande varje dag. Vi kan inte stoppa en dag. Vi kan inte stoppa en timme. Men du kan kontrollera hur dagen eller timmen ska användas. När du förstår att du kan gå från att göra samma sak och ta samma beslut som du alltid har gjort, per autopilot, till att börja ta kontrollen och ta aktiva beslut som minskar gapet mellan den du är och den du vill vara, då kommer hela ditt liv att förändras! Då kommer du att bli ostoppbar och du kommer inse hur mycket skräp du har tillåtit få komma emellan dina förhoppningar och drömmar. Alla resultat du hittills har fått beror på de beslut du hittills har tagit och alla resultat du får i framtiden beror på de beslut du kommer att ta i dag och i morgon.

Ta ansvar för ditt liv, dina drömmar och dina resultat. Skyll inte på någon annan person eller på situationer. Ta ansvar för dina tillkortakommanden, dina misstag och dina problem och ta sedan ansvar för dina möjligheter som löser problemen. Disciplin handlar om att få saker gjorda. Att ta beslut, planera och göra det du har beslutat dig för. Om man exempelvis bara tränar eller motionerar de dagar det känns bra att göra det, så skulle man aldrig gå ner i vikt eller bli vältränad. Människor som gått ner i vikt och är vältränade drar inte på sig träningskläderna och ger sig ut bara de dagar då allt känns toppen. De gör det även de dagar då det känns motigt och svårt. Disciplin handlar om att göra de saker som du inte nödvändigtvis vill göra, men som kommer att hjälpa dig. Självdisciplin är inte ett straff. Självdisciplin och att lära sig säga nej till sig själv ger SJÄLVRESPEKT.

När du börjar utöva självdisciplin så kommer du till sist att börja uppskatta den. Den kommer att ta dig från den du var till den du vill vara. Den kommer att ta dig från det du saknade och längtade efter, till det det liv du drömt om att leva.

Vill du lära dig mer om attraktionslagen och hur du kan förändra ditt liv så kan du ladda hem en GRATIS Fast Start Guide som jag har producerat här!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke