Fyller du på med bränsle?

0

Precis som en bil behöver bränsle för att fortsätta rulla så behöver du också bränsle för att hålla motivationen i gång. Det upphör aldrig förvåna mig att de allra flesta verkar tro att motivation och beslutsamhet inte behöver något bränsle utan ska finnas där dag ut och dag in oavsett vad som händer och sker.

Det är därför som så många går på en föreläsning, deltar i en kurs, läser en bok eller ser en video är fulla av inspiration och beslutsamhet att förändra något i sitt liv, men sedan efter några dagar har tappat all beslutsamhet och låter den gamla vanliga vardagen bara rulla på. Det är detsamma som att gå på gymmet en gång och sedan förvänta sig att musklerna ska växa av sig själva.

Att dagligen se till att fylla på med bränsle behöver inte vara jobbigt eller ta lång tid, det kan räcka med att läsa några rader i en bok, att lyssna på en motiverande podd, läsa ett blogginlägg som gör dig entusiastisk, eller se en upplyftande video på youtube.

Musik är också ett fantastiskt verktyg för att förändra sinnesstämning, men de flesta känner motstånd mot att sätta i gång en glad låt när man har mer tunga stunder och vill hellre matcha sinnesstämningen med en mer sorgsen eller mörkare musik – gör inte det! Gör istället tvärtom och spela den gladaste musiken när du vill lyssna på den som minst för det är då du behöver den som bäst! Musik kan förändra och lyfta din sinnesstämning på sekunder och gör att tankarna växlar spår omedelbart. När du som mest känner för att se en sentimental film, eller för att dra dig undan för att du är låg, gör då tvärtom!

Utmana dig själv genom att ge dig själv positivt bränsle istället för
negativt. Välj en upplyftande eller glad film, ge dig iväg ut, tacka ja till inbjudningarna! Var din egen bästa vän och den tuffa coachen som driver dig framåt. Skapa motivation och inspiration varje dag och gör det medvetet precis som du varje dag borstar tänderna eller går ut med hunden så kommer fantastiska saker snart att ske.

Vill du lära dig mer om attraktionslagen och hur du kan förändra ditt liv så kan du ladda hem en GRATIS Fast Start Guide som jag har producerat här!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke