YES MAN!

2

Filmen “Yes Man” såg jag när jag var oerhört nere efter en separation för flera år sedan. Jag kunde inte glädja mig åt någonting. Livet var tungt. Min son hade filmen på sin dator och hade sett den tidigare, men föreslog att vi skulle se den tillsammans. Filmen handlar om en man som fastnat i en negativ spiral efter en separation tre år tidigare. Han vill ingenting göra och ser bara mörker. Hans vänner försöker få honom att umgås men han drar sig undan frossar i sin nedstämdhet. En dag hamnar han av en händelse på ett seminarium som handlar om självhjälp och han inspireras där att ta del av programmet som går ut på att säga ja till allt som kommer hans väg.

Filmen är fantastiskt rolig och underhållande men faktiskt också baserad på en sann historia. När jag hade sett filmen så kände jag mig lätt om hjärtat och kunde för första gången på länge skratta och känna att mina problem ändå inte var så stora. Jag kände en förväntan och inspiration till att jag faktiskt kunde få fantastiska saker att hända om jag bara vågade! I många dagar fanns tanken i mitt huvud – vad skulle hända om jag sa ja till saker jag automatiskt annars skulle säga nej till?

Tänk om du och jag skulle ge oss själva löftet att säga ja till något vi annars ofta säger nej till flera gånger varje vecka? Vad skulle kunna hända då? Vilka unika situationer och möjligheter skulle kunna uppenbara sig om vi bestämde oss för att våga säga ja till något utanför vår komfortzon? Jag har själv haft en enormt snäv komfortzon i yngre år då jag var rädd för det mesta. I dag är jag fortfarande rädd eller obekväm inför en hel del situationer, men jag har utmanat mig själv så mycket de senaste åren att jag utsätter mig för det mesta utan att tveka i dag. Jag väljer att se sådana utmaningar som tillfällen att göra nya spännande erfarenheter och växa. Jag väljer att se det som ett nytt spännande äventyr istället för något skrämmande. Förutom att jag blir säkrare på mig själv och får prova så många olika saker, så känner jag en enorm inre tillfredställelse när jag utsätter mig själv för saker utanför min komfortzon, istället för att fly och undvika. Det gnagande missnöjet jag känner när jag undviker något är ingen trevlig känsla och bygger snabbt upp mer negativa undvikanden som till sist kan göra en människa nedstämd och leda till mer eller mindre isolation.

ja till livet

Att bli lycklig och att använda sig av attraktionslagen för att få in bra saker i sitt liv handlar till mångt och mycket om val som leder till positiva känslor. Att lämna komfortzonen och göra något, trots att det känns lite läskigt, leder ofta till positiva känslor och väldigt ofta också till oväntade positiva situationer, händelser och bekantskaper.

Say YES MAN! 🙂

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Sahra Green den

    Vad roligt att jag hittade din blogg. Jag har påbörjat en liknande men jag får liksom inte till utformningen av den. Det skall bli spännande att följa din blogg. Kärlek och Ljus/ Sahra

    • attraheramera den

      Hej Sahra, Vad kul att Du vill följa bloggen! Jag ska kika in på Din också, tror den blir toppen när du kommit i gång ordentligt! 🙂 Kram <3

Lämna en tanke