Blind för det negativa

0

En del föräldrar är frånvarande i sin samvaro med barnen, med det inte sagt att man måste sätta barnen i fokus jämt och ständigt, men i dagens samhälle så har vi ofta fokus på arbetet, dator, mobiler och annat som pågår i vårt huvud vilket gör att många föräldrar lätt upplevs som frånvarande trots att de fysiskt är på plats. Många barn lär sig då att göra ofog för att få uppmärksamhet, även om det är negativ uppmärksamhet så är det bättre än ingen uppmärksamhet alls. Vad som händer då är att varje gång barnet gör något förbjudet eller ställer till oreda så uppmärksammar föräldern detta och barnet “belönas” med uppmärksamhet. Snart blir det mer och mer ofog och föräldern blir alltmer frustrerad.

Nej, det här är ingen blogg om barnuppfostran 🙂 Jag ville med detta exempel bara göra jämförelsen med våra leveranser från Universum. Om du är en person som nästan bara “vaknar” till när något negativt händer, allt från skvaller till personliga små och stora motgångar, så ger du alltså uppmärksamhet till detta. Du attraherar då ganska snabbt mer av den här varan och känner dig mer och mer frustrerad. Vad skulle hända om du började ignorera allt som går under kategorin negativitet och i stället började ge uppmärksamhet åt positiva saker? “Vilka positiva saker”?, frågar du kanske då.
Det finns alltid något positivt att uppmärksamma. Om du har en kollega, vän eller släkting som är irriterande på alla sätt och vis och du bara inte kan tåla henne eller honom, så försök hitta något positivt med denna person, hur litet det än kan vara och fokusera på det! Ju mer du fokuserar på det positiva med denna människa desto mer positiva egenskaper kommer du att upptäcka och snart kommer denna person att verka förändrad och inte störa dig en bråkdel så mycket som förr.

beautyful things happen

 

Att vakna på morgonen och få vara frisk, kunna gå, se och höra, ha lyxen av rinnande rent vatten i kranen, mat i kylskåpet osv. Det finns oerhört mycket positivt att fokusera på i våra liv och vara tacksam för.

Jag avslutar detta inlägg med ett favoritcitat:

“Låt oss stiga upp och vara tacksamma, för även om vi inte har lärt oss så

mycket i dag har vi åtminstone lärt oss lite grand, och även om vi inte har

lärt oss lite grand, har vi åtminstone inte blivit sjuka, och om vi har blivit

sjuka har vi åtminstone inte dött, så låt oss alla vara tacksamma.”

Siddharta Gautama; Buddha cirka 536 f.K r.-483 f.K.r., Buddhismens Grundare.

 

attraheramera.se

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke