Tala Gott – 14 dagarsutmaningen!

2

För ett par veckor sen fick jag en idé till något jag ville göra som gör gott i alla riktningar. Jag ville göra något som gör människor uppmärksamma på vilken kraft det ligger i att tala gott. Vi är ofta inte medvetna om hur många negativa uttalande vi gör under en dag utan att vara riktigt medvetna om det! Vi klagar på vädret, trafiken, den äkta hälften, Chefen, ungarnas skola och vi säger nedlåtande saker om oss själva: “Gud så tjock jag ser ut”, “Jag som är så himla klumpig” etc.

Genom att bli medveten om det här så skapar vi en förändring, vi blir medvetna om hur vi pratar och börjar medvetet försöka formulera om oss eller håller kommentaren inne. Väldigt fort börjar vi tänka mer positivt och se mer positivt på vår tillvaro. Vi blir alltså gladare av det här!

“Tänk om man kunde hitta ett sätt att utmana människor på det här?”, tänkte jag. Samtidigt skulle jag vilja att vi som lever ganska gott skulle må ännu bättre genom att känna känslan av att själva ge något. Resulatet blev Tala Gott – 14 dagarsutmaningen, är ett projekt som handlar om att förändra och påverka våra och andras liv positivt genom att under 14 dagar inte klaga eller säga något negativt om sig själv eller någon annan. Varje gång man råkar låta tungan slinta så stoppar man 2 kr i bötesburken. Det blir några tillfällen, främst de första dagarna 🙂 När 14 dagar har gått så skänker man pengarna i bötesburken till valfri välgörenhet. Det blir extra roligt om man utmanar sin familj, vänner eller arbetskamrater och hjälps åt att hålla koll på varandra!

Jag har därför skapat ett event på Facebook som startar den 5/10 men man kan förstås välja en helt annan dag att köra i gång på! Jag har också skapat en hemsida som finns på talagott.se

Så sätt i gång och utmana dig själv och dina vänner!

TALA GOTT – MÅ GOTT – GÖR GOTT!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Wynja den

    Vilken HÄRLIG utmaning 😀 Tack!

    • attraheramera den

      Hej Wynja och tack för den positiva kommentaren! 🙂 Hoppas utmaningen gick bra!

Lämna en tanke